Wróć do oferty

Chleby foremkowe

Chleb razowy

Więcej zdjęć znajdziesz również na naszym profilu na Instagramie

Dostępny codziennie

Chleb razowy wypiekany jest na naturalnym zakwasie żytnim. W jego skład wchodzi mąka żytnia razowa typ 2000 oraz mąka żytnia.  Posiada niski indeks glikemiczny - 43 - potwierdzony badaniami na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.

Pieczywo posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego.

Główne składniki
  • naturalny zakwas żytni
  • woda
  • drożdże
  • sól
Tabela wartości odżywczych i indeks glikemiczny
Wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna 910 kJ / 215 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 41 g
w tym cukry 1,6 g
Błonnik 6,7 g
Białko 6,3 g
Sól 1,4 g
Indeks glikemiczny 43,1
Ładunek glikemiczny 10,8
Preferencje plików cookie
Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies klikając przycisk Ustawienia. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.
Preferencje plików cookie
Wykorzystanie plików cookie

Szanowni Państwo, nasz serwis stosuje pliki Cookies aby zapewnić jego prawidłowe działanie. Możecie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików Cookies. Zalecamy zapoznanie się z Polityką prywatności i plików Cookies.

Więcej informacji

W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących naszej polityki dotyczącej plików cookie prosimy o kontakt.