Chleb żytni razowy
Rodzaj:
Pieczywo żytnie
Korzyści:
Naturalny zakwas żytni. Bogate źródło błonnika pokarmowego za sprawą dodatków recepturowych: mąka żytnia
z pełnego przemiału typ 2000, siemienia lnianego, słonecznika, ziaren żyta krojonego, amarantusa. Posiada niski IG 51, dlatego polecany jest dla osób chorych na cukrzycę typu 2 oraz dla osób dbających o linię. Własna receptura została tak opracowana, aby pieczywo zawierało wyłącznie
naturalne składniki bez zawartości żadnych sztucznych dodatków. Cenne źródło NNKT w tym kwasów omega -3 (za sprawą zawartości siemienia lnianego)
naturalne antyoksydanty wspierające regenerację organizmu i jego odporność. Cenne źródło witamin: B1, B2, B6, B9, które regulują pracę układu nerwowego,
biorą udział w przemianach węglowodanów, białek i tłuszczów

Category: